• Gecertificeerd
  • EN-ISO 3834-2
  • EN 1090-1 EXC 3
  • sinds 2017
  • Passie voor lassen

Passie voor lassen

Lassen is onze passie

De vakmensen van RS Welding zijn allemaal ambachtelijke kunstenaars met een passie voor lassen. Met al hun kennis en ervaring weten zij als geen ander hoe zij metalen moeten bewerken en lassen. Naast koolstofstaal, roestvaststaal en aluminium zijn dat tevens hoogwaardige legeringen als Duplex, Super Duplex, Monel, Inconel, Hastelloy 100% Nikkel en Titaan. Ook als het gaat om Onder Poederdek (OP) lassen, orbitaal lassen of geautomatiseerd lassen met lasrobots, tonen onze vakmensen zich ware specialisten. En moet er een slijtvaste laag worden aangebracht op een product? Onze lassers beschikken daarvoor eveneens over de juiste skills met het oplassen van Stellite en het zogenaamde vlamspuiten.

Certificeringen en keuren
Al die expertise, opgedaan in vele jaren, heeft ertoe geleid dat RS Welding over tal van certificeringen en keuren beschikt, vaak op het hoogst haalbare niveau. Zelfs beschikt RS Welding over een fulltime lastechnicus voor opstellen en monitoren van procedures en kwalificaties voor derden. Uiteraard werkt RS Welding altijd onder de overeengekomen normen. Het kan daarbij gaan om zowel de Euronorm-, de ASME IX- als de AWS-code, of het nu gaat om elektrode-, TIG-, MIG-MAG- of OP-lassen.

Flexibiliteit en bereikbaarheid
Specialistische kennis en vaardigheden en een passie voor lassen zijn echter niet de enige onderscheidende kenmerken van RS Welding. Zo zijn de productielocaties in Franeker, Berlikum en Beilen (de laatste twee locaties met name voor machinaal bewerking, plaatbewerking) flexibel in te richten om ook grote en specialistische projecten te kunnen realiseren. In Franeker beschikken wij bovendien over een bovenloopkraan met 80 ton hijsvermogen en een vrije hoogte van 12 meter onder de kranen. Verder is onze vestiging in Franeker gevestigd aan het Van Harinxmakanaal, dat rechtstreeks in verbinding staat met de haven in Harlingen. Daarmee kunnen bijzonder grote producten aan- en afgevoerd worden over het water.